E-shop Megapixel.cz Registrace

Prosím o radu při výběru fotoaparátu...

Sledujte toto téma přes RSS
  • 11 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 09. 2010, 09:28

Yolanda: dobrý dříč do přírody je třeba Panasonic Lumix DMC-FT2, vydrží oopravdu hodně :-)

Ohledně rozmazaných fotek na dálku a v noci si ovšem beztak nepomůžete, to je totiž rukama - doslova. V obou případech aparát pracuje s delším časem a fotku rozmažete, jak se vám chvějí ruce. Tento jev lze částečně eliminovat stabilizátorem obrazu (ta FT2 ho má), ale problém bude v tom "částečně". Za některých světelných situací prostě musíte posadit fotoaparát na prdel. Vhodné půlky se jmenují Velbon Teeny Pod mini stativ a stojí krásných 90 vočí. Přihoďte je do objednávky a nebojte se je využívat - zejména v noci.

Přeju spoustu krásných fotek!

Citovat
    Odpovědět

• 12 | Stálý odkaz | Vloženo 06. 09. 2010, 13:32

Reakce na #8

Dobrý den, ano, už se tu někde o tom diskutovalo. Prý je to kartou, protože při natáčení do vnitřní paměti se tento problém neprojevoval. Bohužel zatím nikdo nepřišel s dobrým řešením.

Citovat
    Odpovědět

13 | Stálý odkaz | Vloženo 09. 09. 2010, 11:09

Dobrý den,
    mám Panasonic DMC fz38 a chtěla bych s pořídit filtr Intesifer HMC ale na netu jsem našla pouze ve velikosti 52mm a já potřebuji 46mm. Existuje i ve velikosti 46mm? Pokud ne mohl by mi někdo poradit jaký přechod si mám koupit na velikost 52mm? Předem za odpověď moc děkuji. Martina

Citovat
    Odpovědět

• 14 | Stálý odkaz | Vloženo 14. 09. 2010, 08:22

Martino... Kupte si redukci DMW-LA3E (zde na Mega skladem za 590,-) a k ní jakýkoliv 55mm filtr. Jinak v průměru 46mm dělá přímo Panasonic nějaké filtry, ale cena a dostupnost nejsou nejlepší.

Citovat
    Odpovědět

15 | Stálý odkaz | Vloženo 16. 09. 2010, 18:52

Děkuju Vám za odpověď, já jsem se snažila ještě nějaký najít, to se mi povedlo ale ta redukce je jen vyloženě na filtr ( cena je kolem 150,-) ale to co mi doporučujete Vy je evidentně lepší, co jsem koukala dá se na tu redukci případně dát i objektiv.
    Přeji hezký den s pozdravem Martina

Citovat
    Odpovědět

16 | Stálý odkaz | Vloženo 10. 11. 2010, 22:10

Dobrý den,
    mám stejný problém jako Dominik Malý, ale z diskuze není jasné jaká je vlastně rada.

Rozhoduji se mezi PANASONIC Lumix DMC-FX60 za asi 4.000,- Kč nebo PANASONIC Lumix DMC-FX70 za 6.000,- Kč.
    Rozdíl 50% ceny je opodstatněný?

Mé požadavky: cena cca 5.000,-Kč, dobrá světelnost objektivu, zoom stačí 5x, co největší snímač (myslím úhlopříčku né rozlišení), kompaktní rozměr (co nejmenší velikost), záznam na SD karty, velký display, optický stabilizátor, jednoduchá obsluha.
    Moc děkuji za názory.

Citovat
    Odpovědět

17 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 11. 2010, 10:55

Dobrý den, před nedávnem jsem si koupila panasonic dmc-f3, ale některé snímky jsou z něj rozmazané (když se na ně dívám na foťáku, zdají se být v pořádku, ale jakmile je stáhnu do PC a prohlížím, nejsou nic moc), i když vždy počkám, až foťák doostří a pak teprve fotím. Poradíte mi, prosím, čím by to mohlo být? Jedná se o snímky jak z venku tak i třeba z místnosti. Moc děkuji za radu. S pozdravem Patricie B.

Citovat
    Odpovědět

18 | Stálý odkaz | Vloženo 24. 11. 2010, 17:27

Ahoj,
    Panasonic nebrat!!!! Mám foťák a jsem zatím spokojenej. Rodiče koupili před 4 rokama tv, která jim odešla a 15.000,-Kč je v kanále. Dneska mi mrzí, že jsem jim tuto značku doporučil!!! Když tv odvezli na opravu, první co jim opravář řekl, je že větší šmejt si koupit nemohli, po týdnu jim zavolal a tv je neopravitelná.... podle jeho slov tyto tv od značky Panasonic mají životnost 4 max 5 let.....

Citovat
    Odpovědět

• 19 | Stálý odkaz | Vloženo 24. 11. 2010, 18:52

Dobrý den,
    chtěla bych si pořídit fotoaparát, ale nevím si rady. Mám vytipované:
    http://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-f3
    http://www.megapixel.cz/digitalni-kompakty?sony=1
    popřípadě ještě:
    http://www.megapixel.cz/sony-cybershot-dsc … cerny

Foťák potřebuji klasicky na rodinné oslavy a dovolené, tak nevím jestli se mi vyplatí koupit sony cybershot w320 nebo by pro mé účely stačil některý z levnějších modelů.
    Děkuji Eliška K.

Citovat
    Odpovědět

• 20 | Stálý odkaz | Vloženo 25. 11. 2010, 23:28

Dobrý den, Sony DSC-W320 má velkou výhodu v optickém stabilizátoru a širokém ohnisku, zato mu chybí oproti panasonicu HD video...
    Záleží tedy nejen kolik peněz jste ochotna dát, ale i jakou roli pro vás HD video hraje.

Ještě vám nabídnu alternativu v podobě
    http://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dm … azory
    Tento foťák má stabilizaci i HD video a celkově je ve své třídě dost slušný

Citovat
    Odpovědět

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode

Náhled

Akce týdne

Aktuality

• 10. 02. 2012

Nový Olympus E-M5 - excelentní výkon v retro těle

Nový přírůstek do rodiny kompaktů s výměnnými objektivy Olympus OM-D E-M5 vypadá na první pohled jako by byl vyroben někdy začátkem 80. let minulého století....

• 10. 02. 2012

Nové objektivy a kompakty Canon

Canon právě představil nové modely kompaktních fotoaparátů, což se dalo očekávat, protože s novinkami přišlo hned několik výrobců. Ale poměrně velkým...