E-shop Megapixel.cz Registrace

Foták pro začatečníka..

Sledujte toto téma přes RSS
  • 251 | Stálý odkaz | Vloženo 22. 02. 2012, 18:19

Nikon dal nápovědu do meny d 3100, pro začátečniky a dá vypnout, výber je stejně osobní věc :-) ,ale NIK ta d 7000 by Vám jistě slušela néé?....

Citovat
    Odpovědět

• 252 | Stálý odkaz | Vloženo 22. 02. 2012, 21:13

Neslušela, protože nikde není skladem a bude kdo ví kdy. :-)

Citovat
    Odpovědět

253 | Stálý odkaz | Vloženo 25. 02. 2012, 10:38

Slušela ale né finančně :-D

Citovat
    Odpovědět

• 254 | Stálý odkaz | Vloženo 25. 02. 2012, 11:56

Tak vidíte, že jsme se alesponˇ v něčem shodli... :-) ,pak celý systém d7000 musí být ( měl by) dokončen...kvalitním bleskem ,skla na portréty, široké pevná skla , dlouhé skla, nějaký zoom, grip na lepší držení....no máme přes100t - v kapse, :O , místo cestování po světě třeba.....

Citovat
    Odpovědět

255 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 03. 2012, 01:27

Dobrý den,chci si pořídit svojí první zrcadlovku,vůbec tomu nerozumím a tak z toho co jsem zatím načetla, mám dva favority a to Nikon D3100 + 18-​55 AF-​S DX VR nebo Nikon D3100 + 18-​105 AF-​S DX VR ten jsem si našla sama a druhý SONY DSLR-A390Y + SAL 18-55 + SAL 55-200,který mi doporučila známá. a můj dotaz zní,který by jste mi jako začátečníkovi doporučil?jde mi hlavně o focení mojí rodiny,výlety, dovolené,jak venku tak doma.Měla jsem zatím kompakty,ale focení mě baví,tak řeším,jestli by byl jeden z nich možný i třeba,kdyby mě to bavilo a do budoucna s dalšími objektivy použitelný i jako poloprofi,třeba v domácím ateliéru.Potom mě ještě zajímá,jestli využiji a hlavně poznám na fotkách objektiv 18-55 AF-S DX VR od 18-105 AF-S DX VR?Jak moc velký rozdíl mezi nimi je?Strop je u mě zatím za set max 20.000,- spíše mín. Děkuji moc! :-)

Citovat
    Odpovědět

256 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 03. 2012, 01:29

Ještě dodám, nebráním se ani jiným značkám. :-D

Citovat
    Odpovědět

• 257 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 03. 2012, 07:07

Dobrý den, rozdíl mezi 18-55mm a 18- 105 mm na fotce poznáte ,že ze stejného místa ten obraz si přítáhnete tedy jako když si uděláte výřez a zvětšíte si jej... :-) .podle požadavku a možností zoomu..Do ateliéru tam budou portréní skla, zatím máte 20t,.....co Nilon d 5100 +18 -105mm vr, má snímač a procesor jako d 7000,ale cenově by Vám snad do začátku sedl a skla dokoupit později, sice má jen 95 procent.obraz snímku v hledáčku ale není to zas tak zásadní věc. Objektiv sice nemá super světelnost ,ale venku na výletch bude dobrý a když bude hůře použijete vestavěný blesk :-) .Ale přístrojů je jich více to jen tip......

Citovat
    Odpovědět

• 258 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 03. 2012, 08:08

[255] mezi 18-55 a 18-105mm ... je rozdíl v tom, že vyšší ohnisko - tj. vyšší číslo v mm)- víc přiblíží nějakou scénu. Spíš je důležitější údaj světelenost f. Tj. číslo anebo rozmezí čísel (u zoomu) za ohniskovou vzdáleností. U těchto objektivů je clonové číslo myslím stejné ..resp. v daných ohniscích je možnost navolit hodnotu nejnižšího stejná.

Tj . např 50mm 1.4 :-) Tj. nejnižší clonové číslo f=1.4 Čím nižší číslo, tím více je světelnější objektiv (stačí mu míň světla na stejnou expozici). A čím nižší eFko, tak tím menší hloubka ostrosti (DOF) ... takže můžete ostřit třeba jen na prostor několik milimetrů ... a ostatní scéna mimo rovinu ostrosti bude rozmazaná. Např. oči u nějakého portrétu :-)
    Ty objektivy 18-55 a 18-105 mají standartní světelnost ..tj. je tam někde číslo 5.6 na ohnisku 55 :-)
    Jen mějte na paměti, že na široká ohniska ta rovina ostrosti je velká, i když máte já nevím f1.8 :-) .... Na takových 18mm se prakticky ni nedá "rozmazat". Čím vyšší ohnisková vzdáleniost, tím více je objekt oddělen od pozadí.

Tu krásně vidíte ty ohniska ... je to simulátor objektivů :-) (tj. scéna a vy si měníte ohnisko, anebo objektivy..anebo těla nikonů)je to sranda ;-) klidně si dejtě 55mm ohniskovou a pak 105mm ..a víte o čem jeřeč :-)

http://www.nikon.cz/cs_CZ/product/nikkor-l … lator

Citovat
    Odpovědět

• 259 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 03. 2012, 12:16

Děkuji moc,za odpověd,celkem jsem se zorientovala.hlavně ten odkaz ohniska,ted vím,že určitě budu volit 105mm.
    ještě jeden dotat,co znamená 95 procent.obraz snímku v hledáčku ale není to zas tak zásadní věc. :-) .ještě pochopila jsem to správně,že do ateliéru je tedy vhodnější 55mm?díky

Citovat
    Odpovědět

• 260 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 03. 2012, 13:00

[259] To s tím obrazem nechám na milána samozřejmě. Do ateliéru jsou potřeba skla s nějakým slušným ohniskem..většinou se tvrdí, že třeba od 75mm nezkreslují tvář atd. No hojně je využívaný nikkor 50mm, jak 1.4, tak 1.8. Někdo používá sigmu 50mm 1.4. Je potřeba mít sklo s malým clonovým číslem f. Tady ty standartní skla (jako těch 18-55, tak 18-105mm) jsou velice průměrné - obrazově, tak i světelně(tj. i hloubkou ostrosti). kdežto ty pevná skla jsou skvělá. Takže do ateliéru pevné sklo, tj. s neměnnou ohniskovou vzdáleností. Na portréty se hojně využívá ta padesátka. No a pro lidi s fullframe zrcadlovkou se využívá 85mm pevná. To je geniální sklo ;-)

Citovat
    Odpovědět

1 ... 24 25 26 27 28 29

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode