-
hanka
61 |
| Vloženo 02. 04. 2011, 14:22
Dobrý den,
potřebuji Vaši radu. Chtěla bych si pořídit zrcadlovku, vybrala jsem si dva modely Canon EOS 60 D, nebo Nikon 7000. Bude to má první zrcadlovka. Budu se snažit fotit všechno, rodinu, psí výstavy a psi v pohybu. Můžete mi prosím poradit, který model bude pro mé focení nejlepší, a hlavně doporučit nějaký všestraný objektiv se kterým si do začátku vystačím. Mám vybrané dva,EF-S 18-200 f/3.5-5,6 IS,EF-S 15-55mm f/1,8 UCM, ale nechám si poradit od odborníků.
Děkuji za odpověď Hanka -
62 |
| Vloženo 02. 04. 2011, 17:30
Dobrý den, Lucie, ze starší ultrazoomů bych si vybral nejraději Panasonic F28. Není sice ve vašem výběru, ale patří mezi nejlepší.
Z vaší nabídky by se mi líbil nejvíc asi FujiFilm Finepix S8100
celkem slušné fotky, rozsah a široké ohnisko 27mm. Vzhled k ostatním foťákům co máte na výběr je to relativně novější model. -
Lucie.Nus
-
64 |
| Vloženo 04. 04. 2011, 09:50
[61] Hanko, pokud máte namysli Nikon dé sedmtisíc
, tak rozhodně Nikon D7000- momentálně je špička v DX formátu u zrcadlovek (nový čip speciálně od firmy Sony - prostě Nikon momentálně nechává své CMOS vyrábět firmou Sony - a je to geniální tah), tam nemůžete mít pochybnosti. Z mého pohledu je d7000 o třídu výš, ale tak to by se mnou možná většina lidí nesouhlasila. Ale je lepší.
S těmi objektivy - 18-200 - máte větší možnost přiblížení, clonová čísla jsou dostačujícím standartem (5.6 při plném)
15-55 - lepší světelnost -(1.8) dobrý na portréty, do horších světelných podmínek
možná oboje kupte
... univerzálnější je 18-200, do horších světelných podmínek zas druhý (ale je omezený v ohnisku 55mm - anebo po přepočtu to vychází kolem 82mm)
-
65 |
| Vloženo 04. 04. 2011, 09:56
[61] Ne, s tou koupí jsem to myslel nadneseně. Pokud začínáte se zrcadlovkama, tak rozhodně pro univerzálnost 18-200mm.
Pak bych Vám doporučoval později přikoupit pevné skla (jedna daná ohnisková vzdálenost a vysoké světelnosti). Ale to už budete vědět, kam se chcete ubírat. -
hanka
-
67 |
| Vloženo 04. 04. 2011, 11:56
Reakce na #66
Dobrý den, D7000 je samozřejmě daleko výkonnější, ale je určen náročnějšímu uživateli, takže pro běžné rodinné focení bude D3100 naprosto perfektní. -
68 |
| Vloženo 04. 04. 2011, 12:07
[66] Tak můj názor je ten, že D3100 nemusí pouze dělat snímky do rodinného alba, má velice dobrý CMOS čip. Firma Nikon má sice pro něj možná takový slogan, ale vše záleží na vás. Nemá v těle motorek pro autofokus, takže proto je o něco levnější. (Je poté potřeba kupovat objektivy s motorkem, pokud chcete mít ostření automatické - ale to není na závadu, objektivy tu jsou a budou). Takto, prodávat můžete fotky i z d3100
. Já jsem například prodával kdysi fota z d40 (vlastně první digi od Nikonu, taky bez motorku, prostě v té době stála na úrovních d3000 k dnešku), na tom nesejde. Samozřejmě D7000 je technicky výš, ale ta technika u dražších modelů je dána například menším šumem při vysokých ISO, anebo rychlostí snímání za sekundu. A to se bavíme o DX formátech. No na focení lidí, momentek, streetu, sportu je dostačující d3100, pro vás dvojnásobně.
Někde jsem doporučoval set d3100 a 18-105mm vr
http://www.megapixel.cz/nikon-d3100-18-105-mm-vr
Ten objektiv je velice dobrý.
O rodinné alba nejde, znám pár lidí (dva) s tímto modelem..a prodávají fotky potrétů o stošest. No určitě pro vás jako začínající se zrcadlovkama (zřejmě) je velice dobrá volba D3100. D7000 je složitější, to je tělo, které využijí zkušení.
Pokud nebudete potřebovat technicky dokonalé fotky cválajícího stáda mustangů a nebudete potřebovat co nejvíc "střílení" záběrů, tak d3100. Pokud pojedete fotit mustangy, tak d7000. (to jen pro odlehčení
).
Verdikt: d3100 není jen "do rodinného" alba, je to velice dobrá zrcadlovka. Pro vás je jasná. -
Hanka
-
70 |
| Vloženo 04. 04. 2011, 19:28
Není zač. Některé slušné ukázkové snímky nabízí přímo oficiální stránky Nikonu. Jsou tam vcelku zajímavé s prioritou clony. Ať víte, jakou kvalitu nabízí. Většinou s citlivostí 100 (takže můžete posoudit kvalitu kresby, kam jde zajít s tímto modelem - pokud se teda budeme bavit o jen technice). Mrkněte se.
http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d3100 … e.htm
často je tam použitý základní nikkor 18-55 (kromě portétu holčičky s pevnou 35mm), ale 18-105vr je ve srovnání s ním o něco málo kvalitnější
Aktuality
-
15. 05. 2012
Získejte až 2000 Kč zpět při nákupu fotoaparátu Pentax
Uvažujete o nákupu fotoaparátu značky Pentax? Nyní máte možnost ho nakoupit výhodně. Pokud v období počínaje dneškem, tj. od 15. května do 30. června nákupíte...
-
11. 05. 2012
Nový Nikon D3200 – přijďte si vyzkoušet první kusy v ČR
Pro všechny příznivce značky Nikon máme dobrou zprávu. Příští týden ve středu a čtvrtek si na našich prodejnách v Praze a Brně budete moci vyzkoušet první...