E-shop Megapixel.cz Registrace

Jaký fotoaparát vybrat?

Sledujte toto téma přes RSS
  • 1 | Stálý odkaz | Vloženo 27. 12. 2010, 19:57

Dobrý den.Potřeboval bych poradit,jaký fotoaparát vybrat?Chtěl bych se vejít zhruba do 10500kč.Chtěl bych kvalitní video i foto,značka nerozhoduje.Přečetl jsem toho už docela dost a mám už s toho pomotanou hlavu do jakého fotoaparátu jít.Děkuji Martin

Citovat
    Odpovědět

• 2 | Stálý odkaz | Vloženo 29. 12. 2010, 10:09

Vynikající a ještě za velmi dobrou cenu je
    http://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-fz38
    novější modely, např. FZ100 nabízí lepší video, ale obrazová kvalita fotek je zase horší...
    Ještě bych zvážil http://www.megapixel.cz/fuji-finepix-s200exr#parameters
    kvalita fotek a hlavně konstrukce a ovládání (manuální zoom objektivu např.) je na skvělé úrovni, ale video je "jen" VGA...

Cena kterou uvádíte jako limit už pomalu atakuje hranici, kdy je možné pořídit o mnoho kvalitnější přístroj s výměnnými objektivy - ale bohužel by jste se musel spokojit s o dost menším rozsahem ohnisek - nebo zvýšit rozpočet.

Pokud nechcete investovat více a chcete velký rozsah, vybíral bych z těchto dvou výše uvedených modelů

Citovat
    Odpovědět

• 3 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 01. 2011, 19:24

Děkuji a co panasonic-lumix-dmc-fz100?a popřípadě jakou brašnu aby se tam vešla náhradní baterie a jiné věci,a jakou 8gb.kartu koupit?děkuji

Citovat
    Odpovědět

• 4 | Stálý odkaz | Vloženo 29. 01. 2011, 20:35

Dobrý den

Prosím o radu. Chystám se u Vás zakoupit nějaký lepší ultrazoom ale potřeboval bych jakožto začínající fotograf poradit s výběrem.
    Potřeboval bych foťák který by zvládl focení za nízkých světelných podmínek (koncerty, festivaly apod.), ale nechce se my tahat těžká
    zrcadlovka. Z Vaší nabídky jsem vybral pár přístrojů různých značek Canon PowerShot SX30 IS, Nikon Coolpix P100, Sony CyberShot DSC-HX1,
    Pentax X90, Panasonic Lumix DMC-FZ100 a Fuji FinePix HS20 EXR u něhož mě ale odrazují AAA baterie. Dále se chci zeptat, jaký je rozdíl mezi
    čipy CCD a CMOS. Prosím poraďte který z těchto přístrojů by se nejlíp hodil pro moje účely, případně jaký jiný by jste doporučili.

Citovat
    Odpovědět

• 5 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 02. 2011, 23:34

Dobrý den, CCD a CMOS se neliší principem práce, ale výrobní technologií. CMOS je v současnosti výrobně levnější hlavně u větších snímačů a také má o něco menší spotřebu energie.

Nejpraktičtější je se podívat na reálné výstupy konkrétních fotoaparátů pro posouzení např. šumu.

Co se týče výběru Ultrazoomu, HS20 se ještě neprodává, takže nelze soudit. Z těch zbývajících mi pro vaše účely nepřipadá příliš vhodný ani jeden (z důvodu šumu na vysokých ISO)

POkud nevyhovují rozměry/váha zrcadlovek možná by se vám líbil některý fotoaparát z třídy kompaktů s výměnými objektivy. Kombinují výhody velkého snímače zrcadlovek s malými rozměry.
    http://www.megapixel.cz/kompakty-s-vymenny … tivem

Citovat
    Odpovědět

6 | Stálý odkaz | Vloženo 05. 02. 2011, 19:43

Dobrý den,
    rozhoduji se mezi dvěmi fotoaparáty-jeden má kvalitu rozlišení videa VGA a druhý už Full HD.
    Protože chci fotoaparát občas použít na natáčení krátkého videa,který mi víc doporučíte?Uvidím jako laik rozdíl?Bratr mi říká,že to nepoznám,ať klidně volímten s rozlišením VGA.
    Rozhoduji se mezi Canon Cyber Shot SX 120 IS a 130IS.
    Děkuji moc:-)))

Citovat
    Odpovědět

• 7 | Stálý odkaz | Vloženo 05. 02. 2011, 21:42

Dobrý den, záležíte co s videem zamýšlíte. Při přehrávání na staré CRT televizi rozdíl nepoznáte, ale na moderních TV a monitorech které mají HD nebo FullHD rozlišení je rozdíl už znát...
    Ve prostěch SX130 mluví ale i jiné věci, například široké ohnisko 28mm (SX120 začíná až na 36mm...)

Vybral bych tedy raději
    http://www.megapixel.cz/canon-powershot-sx … eters

Citovat
    Odpovědět

8 | Stálý odkaz | Vloženo 06. 02. 2011, 18:21

Děkuji moc za usnadnění v rozhodování,také se mi víc líbí parametry Canonu SX 130 IS.S pozdravem Míša

Citovat
    Odpovědět

• 9 | Stálý odkaz | Vloženo 10. 02. 2011, 18:46

Moc děkuji za odpověď, díval jsem se na ty kompakty s výměným objektivem a padl my do oka samsung nx 10 v setu se dvěma objektivy. Ještě počkám na nx11 a pak se rozhodnu. Děkuji.

Citovat
    Odpovědět

• 10 | Stálý odkaz | Vloženo 10. 02. 2011, 20:54

Dobrý den, řada lidí co vyzkouší v praxi NX10 je nadšena ergonomií přístroje. Vzhledem k tomu co nabízí (skvělý display, hledáček, rychlé reakce, aps-c snímač,l se jedná o vynikající přístroj v poměru cena/výkon, doporučuji vyzkoušet. Můžete se stavit na některé z prodejen Megapixelu, kde vám ho rádi ukážeme.

Citovat
    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode