E-shop Megapixel.cz Registrace

Jaký fotoaparát vybrat?

Sledujte toto téma přes RSS
  • 31 | Stálý odkaz | Vloženo 26. 07. 2011, 15:34

Reakce na #28

Dobrý den, velmi dobré zkušenosti máme s http://www.megapixel.cz/sony-cybershot-dsc-hx5.

Citovat
    Odpovědět

• 32 | Stálý odkaz | Vloženo 26. 07. 2011, 15:34

Reakce na #29

Dobrý den, snad s ním budete spokojená. Tohle je přece jen diskusní fórum, které slouží především ke sdílení svých názorů, ale ne on-line poradna. ;-) Ta je na detailu každého produktu na našem webu.

Citovat
    Odpovědět

• 33 | Stálý odkaz | Vloženo 05. 10. 2011, 23:39

Dobrý den, jelikož jsem v technických věcech né moc zdatná, potřebovala bych poradit. Jelikož mám zatím jen obyčejný kompakt a focení mě mooc baví, ale bohužel kompaktík moje touhy už nenaplňuje, chtěla bych si pořídit nějaké větší dělo.. Fotím hlavně v přírodě, krajinu, hodně makro, detailní věcičky. Chtěla bych do toho vrazit tak kolem 10 000, ale bohužel ve většině parametrů se nevyznám a nerada bych si vybrala něco pro mě nevyhovujícího, tak vás moc prosím o pomoc s výběrem. Děkuji předem.

Citovat
    Odpovědět

34 | Stálý odkaz | Vloženo 13. 10. 2011, 10:01

Dobrý den.Před týdnem jsem řešil tu samou věc.A ode dneška zkouším CANON SX130IS a zatím jsem tímto fotákem moc spokojený.Není to malé tělíčko kompaktu ,ale zase to není ohromné tělo zrcadlovky a dělá to I nádherná videa HD.Podle toho jakou uvádíte cenu je tento foták pro Vás dostupný cca 3x.Stál mně 3200kč i s dopravou.Má to ultrazoom a tak fotky kde poznáte postavu na kilometrovou vzdálenost nejsou nerealné a makro od 1cm je pro detail také super.Zatím Pepča

Citovat
    Odpovědět

• 35 | Stálý odkaz | Vloženo 14. 10. 2011, 11:50

Dobrý den,
    uvažuji o koupi kvalitního kompaktu nebo ultrazoomu.
    Budu jej používat na běžné rodinné focení,výlety do přírody,dovolené apd. Vlastním digitální zrcadlovku a tak jsem zvyklý na určitou kvalitu fotografie a nerad bych si nepřiměřeně pohoršil,ikdyž jistě nějaké zhoršení kvality budu muset tolerovat.Jenže zrcadlovku s nadobíčkem nemohu neustále nosit sebou.Velmi zatěžuje v případě náročnějších alpských tůr,kdy člověk nemá ani pomyšlení na cílené kreativní focení,ale foťák bere hlavně pro vrcholové fotografie a kdyby náhodou po cestě uviděl něco zajímavého.
    Vytipoval jsem si tyhle aparáty:
    Canon SX40HS
    SONY DSC-HX100V
    Panasonic DMC-FZ150
    a taky mne zaujal trochu mimo řadu,ale se zajímavým balíčkem u vás v megapixelu :
    Panasonic DMC-LX5 ... jen škoda,že má tak malý zoom a snímač,takže ten je asi ze hry.
    Má cenová hranice je cca 13000,- a nechci nic s výměnným objektivem.
    Předem děkuji za názor.

Citovat
    Odpovědět

36 | Stálý odkaz | Vloženo 04. 01. 2012, 15:41

Dobrý den,jsem úplnej začátečník (už trochu v letech 57 ) a chci si pořídit svůj první foťák.Mám předvybráno: Canon Power Shot SX 220HS nebo Sony Cyber Shot DSC-HX5/ HX7.Moooc jsem toho přečetl,až jsem se vtom ztratil.Fotit budu rodinu,přírodu,rybařinu doma i v Norsku na moři.Prosím poraďte který ? Ze začátku chci jen MAČKAT ! Děkuji Lada

Citovat
    Odpovědět

37 | Stálý odkaz | Vloženo 17. 02. 2012, 17:46

Dobrý den, uvažuju o koupi nového foťáčku - hlavně na cestování a focení zblízka, takže bych potřebovala dobré makro a slušný zoom (okolo 10). Po přečtení diskuzí už vůbec nevím, co si vybrat.
    Mohli byste mi prosím poradit. Moje cenová relace je 3-6 tisíc. Děkuji

Citovat
    Odpovědět

• 38 | Stálý odkaz | Vloženo 17. 02. 2012, 18:25

Dobrý den, z nových modelů .. NOVINEK ....si můžete až bude cena upřesněna vybrat od Nikona ,Canonu makra tam jsou ,ale zoom (10) v ceně 3-6t bych ani nebral.....ani výsledek bych raději nechtěl vidět.... :-)

Citovat
    Odpovědět

39 | Stálý odkaz | Vloženo 17. 02. 2012, 21:18

Starý Canon již nevyhovuje, uvažuji o novém.
    Jaký a nebo v čem je rozdíl mezi Canonem SX30 IS a stejnou značkou SX40 HS??

Díky- děda Slavík z Moravy

Citovat
    Odpovědět

40 | Stálý odkaz | Vloženo 18. 02. 2012, 08:27

(37,38) I v cenové relaci do 6000,- kč lze vybrat slušný přístroj s dobrým makrem i s 10x zoomem,a není přitom nutné čekat na uvedení nových modelů,cena těchto při uvedení na trh bývá vždy nestydatě vysoká,jako příklad uvedu TZ 20 od Panasoniku,jehož cena během roku klesla o více než 3200 kč.
    Jako velmi slušný kompakt v této ceně je například Sony HX5 (popř. HX7),kde právě Vámi zmíněné makro i kvalita objektivu s 10x zoomem je na svou třídu výborná.

Citovat
    Odpovědět

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode

Náhled