E-shop Megapixel.cz Registrace

Nikon D5100

Sledujte toto téma přes RSS
  • 1 | Stálý odkaz | Vloženo 30. 04. 2011, 01:17

Pro všechny, kteří už mají či si teprve pořídí, tento fotoaparát, a také pro pracovníky na reklamačním oddělení Megapixelu! Blikající dioda na nabíječce při nabíjení akumulátoru neznamená vadnou baterii (nebo nabíječku), jak tvrdí tištěný návod k fotoaparátu, ale je to naprosto O.K.

Všechny nabíječky akumulátorů a baterií, co mám a co jsem kdy měl, tak při nabíjení jejich diody svítí a po nabití se vypnou nebo změní barvu, jenom o této je tomu ale jinak. Takže, když jsem se v přiloženém stručném tištěném návodu dočetl, že: ...Pokud bliká během nabíjení kontrolka CHARGE... a problém přetrvává, ihned přestaňte nabíječku používat a odneste baterii i nabíječku k prodejci nebo do servisu..., zatrnulo ve mně a když si dioda furt vesele blikala, volal jsem na reklamaci, co tedy s tím? Tam mně řekli - reklamovat a poslat zpět celý set, že to se prý stává a asi bude vadná baterie. :-( Uf, starý foťák prodaný a nový může cestovat měsíc tam a zpět.

No nic, horší už to být nemůže, takže nechávám vzteky baterku v nabíječce i s blikající diodou, chystám krabici a zjišťuji, jak poslat balík zpět přes PPL. Později si pak najednou ale začala dioda svítit trvale, zkusím tedy aku ve foťáku a indikátor hlásí naplno nabito. Hmmm... :O Teprve pak mě napadlo, prohlédnout si v PC návod v PDF z přiloženého CD... a světe div se, tam se píše pravý opak: ...Během nabíjení bliká kontrolka CHARGE... když přestane blikat, je nabíjení ukončeno.. ;-)

Takže, ten kdo měl u Nikonu pod palcem vydání tištěného návodu, by zasloužil řádně dostat přes prsty a já jen doufám, že už žádný "problém" nebude. :-)

Citovat
    Odpovědět

• 2 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 05. 2011, 00:42

Zajímavý tištěný návod :-)
    Btw. tak se chová každá nabíječka od Nikonu, ale je pravdou, že pokud je toto v návodu, tak to může přinést velké problémy. Dostat přes prsty?? Možná podle štředověkého práva :-D

Citovat
    Odpovědět

3 | Stálý odkaz | Vloženo 26. 05. 2011, 22:09

Na nabíječce to je jasně znázorněný,stačilo se podívat.
    Blikání Charge / Svítí End

Citovat
    Odpovědět

4 | Stálý odkaz | Vloženo 31. 05. 2011, 21:24

Má někdo prosím zkušenosti s tímto foťákem? Jaká je kvalita fotek, příroda, fotky venku, v interiéru a za zhoršených světelných podmínek? Děkuji za Vaše názory.

Citovat
    Odpovědět

5 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 06. 2011, 11:52

Kvalita snímků je velmi dobrá. Venku je potřeba pohlídat expozici (přepaly) u více kontrastních scén (např. "nabrat" si expozici více z oblohy), ale to je běžné i u jiných fotoaparátů. Šum do ISO1600 v pohodě, na menší tisky a náhledy jde bez obav použít i ISO3200 - viz https://picasaweb.google.com/110976487265557811264/NikonD5100TestISO

roomsc 26. 05. 2011, 22:O9
    Ty ikony na nabíječce vůbec jasně znázorněné nejsou, dají se vysvětlit i tak, že při nabíjení to má svítit a po nabití zhasnout. Od čeho je tedy pak návod, když to tam uvedou blbě?

Citovat
    Odpovědět

6 | Stálý odkaz | Vloženo 02. 06. 2011, 12:59

Dobrý den,
    zvažuji nákup digitální zrcadlovky a do užšího výběru postoupily
    Nikon d3100 a Nikon d5100.
    mám jasno ve většině rozdílů, ale jednu info jsem nikde
    nenašel - d3100 má menu v češtině a poměrně dost
    vychvalovaného průvodce. nevíte někdo, jak je to u d5100??
    zajímá mě menu - je v češtině??? a průvodce je tam taky???
    dík sek

Citovat
    Odpovědět

• 7 | Stálý odkaz | Vloženo 02. 06. 2011, 13:18

[6] jasně, že je v češtině ... navíc jsem to tu kdysi psal :-) ... vše výrobně od vzniku d3100 je v češtině :-) Průvodce nevím, průvodce se dává pro úplné začátečníky a myslím si, že je k ničemu. Ale možná pro někoho dobrý.

Citovat
    Odpovědět

8 | Stálý odkaz | Vloženo 06. 06. 2011, 07:43

Pane, zakoupil jsem si 5100 a poněkud nesdílím Váš názor. Laboruju s nastavením ostrosti a zatím se mi nepodařilo vyfotit ostrou fotku. Teda když to zmenším na 640x424 pak je to ostré... nešlo by poslat nějakou fotku na můj e-mail v rozlišení těcj 16M včetně exifu? Dík

Citovat
    Odpovědět

• 9 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 06. 2011, 20:38

Žádný mail jste neuvedl, nicméně kontakt na mě vidíte, takže mi pošlete klidně nějakou tu fotku, kterou považuje za neostrou "díky vlivu" fotoaparátu.
    Jinak na webu je už dost recenzí a obrazová kvalita je v nich hodnocena jako nadprůměrná, čemuž i mé snímky odpovídají. Dále také pokud chci ještě o fous lepší např. právě ostrost, doladím to v PC po úpravě ve formátu RAW.

Citovat
    Odpovědět

• 10 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 06. 2011, 21:40

Jinak nějaké konkrétní fotky na různých ohniscích focené venku po dešti při špatném světle jsou zatím tady: https://picasaweb.google.com/110976487265557811264/NikonD5100#

Citovat
    Odpovědět

1 2 3 4

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode

Náhled

Akce týdne

• Panasonic Lumix DMC-TZ20 červený Panasonic Lumix DMC-TZ20 červený

Dostupnost: Skladem >5 ks

5 790 Kč s DPH

Porovnat

Model Panasonic Lumix DMC-TZ20 nabízí univerzální 16x zoom LEICA od 24mm se špičkovým videozáznamem v nejvyšším rozlišení Full HD, schopnost pořizovat 3D snímky bez …

Akce Slevněné zboží Doprodej

• Sony CyberShot DSC-W570 černý Sony CyberShot DSC-W570 černý

Dostupnost: Skladem >5 ks

2 990 Kč s DPH

Porovnat

Elegantní lehoučký kompakt Sony CyberShot DSC-W570 zaujme nejenom vybroušeným designem, ale i funkcemi a technickým vybavením. Za zmínku patří především vysoké …

Akce Slevněné zboží Doprodej

Aktuality