E-shop Megapixel.cz Registrace

Nikon D5100

Sledujte toto téma přes RSS

21 | Stálý odkaz | Vloženo 28. 01. 2012, 20:53

Dobrý den,
    v červenci minulého roku jsem dostala zrcadlovku nikon d5100. Od začátku když fotím v RAWu, fotka se mi sice zobrazí na display foťáku, ale v jakémkoliv programu v počítači se mi zobrazit nechce (mluvím především o photoshopu, který potřebuji na práci s fotkami). Aktualizovala jsem firmware, zkoušela jsem fotky focené na RAW otevřít i ve photoshopu ve škole (studuji fotografickou školu), byla jsem se poradit s odborníkem, který mi doporučil fastpicture viewer wic codec pack 1.7 a stále nic. Jediné, v čem se na fotky mohu koukat je ten fastpicture, ale já potřebuji, aby se mi to otevřelo v photoshopu a tam to nejde. Spolužačka má stejný typ fotoaparátu jako já a nemá s ním žádný problém, jde jí to otevříl jak u mě, tak i ve škole...Je chyba na mé straně nebo je něco špatně s foťákem?
    Děkuji za odpověď
    Ellen

Citovat
    Odpovědět

• 22 | Stálý odkaz | Vloženo 28. 01. 2012, 23:28

Foťák je v pořádku. :-) Ale do PC stáhněte a nainstalujte následující:
    Adobe Camera Raw 6.6 http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5312
    Nikon NEF Codec http://nikonimglib.com/nefcodec/

Citovat
    Odpovědět

• 23 | Stálý odkaz | Vloženo 29. 01. 2012, 09:00

Photoshopy ve verzi extended mají v sobě doplněk Camera RAW, ty neextendové nemají. RAW načítá photoshop automaticky do Camera RAW, tak si stáhněte. A spolužačka otevírá raw?

Citovat
    Odpovědět

24 | Stálý odkaz | Vloženo 29. 01. 2012, 12:12

Děkuji za rady, hned to jdu stáhnout. Ano, kamarádce se všechny fotky v Rawu otevírají, jen mě ne, ale už jsem si zvykla, že jsem vždy něčím originální.:-D

Citovat
    Odpovědět

25 | Stálý odkaz | Vloženo 29. 01. 2012, 12:12

Děkuji za rady, hned to jdu stáhnout. Ano, kamarádce se všechny fotky v Rawu otevírají, jen mě ne, ale už jsem si zvykla, že jsem vždy něčím originální.:-D

Citovat
    Odpovědět

26 | Stálý odkaz | Vloženo 29. 01. 2012, 12:12

Citovat
    Odpovědět

• 27 | Stálý odkaz | Vloženo 29. 01. 2012, 13:07

No a nemá to v jiném formátu?? Přecejenom ten raw je myslím 12bit. vs 14bit ..plus už nějaký ten rok i rozdíl mezi raw a nef ... ale nevím, nic jiného mě nenapadá, proč by nešly rawy ze stejného modelu jedny zobrazit..a druhé nezobrazit.

Citovat
    Odpovědět

28 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 02. 2012, 12:22

man nikon D5100 asi pol roka. maximalna spokojnost. stalo sa mi ale ,že som fotil zimnu krajinu v protisvetle sez uvfilter a na ňom nasadeny polarizačny, bez slnečnej clony. na niektorych snimkach v serii protisvetlo sa mi objavili tmave rohy. aj na jednom snimku po svetle. ani pred tym ani po tom sa mi už nič take neprihodilo. vie mi niekto vysvetlit pričinu tohto javu? dakujem

Citovat
    Odpovědět

• 29 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 02. 2012, 13:32

Zdravím, je to jednoduché trochu jste si vyrobil vinětaci s filtry v protisvětlu sám....mějte tam pouze jeden ....bude to lépé i když nepíšete jaké sklo máte či v jakém filtry jsou provedení.

Citovat
    Odpovědět

• 30 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 02. 2012, 13:41

Ano, nedoporučuje se dávat uv a polarizační na sebe ... už jen kvůli možné vinětaci, tak i kvůli artefaktům, které se můžou objevit vlivem těch dvou dalších optických soustav. A taky záleží na ohnisku. Na širokoúhlých objektivech se např. používají filtry tenké -SLIM ...protože už filtr sám o sobě v normálním provedení udělá tu vinětaci.
    A zřejmě ta krajina byla focena na široké ohnisko.

Citovat
    Odpovědět

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode

Náhled

Akce týdne

• Panasonic Lumix DMC-TZ20 červený Panasonic Lumix DMC-TZ20 červený

Dostupnost: Skladem >5 ks

5 790 Kč s DPH

Porovnat

Model Panasonic Lumix DMC-TZ20 nabízí univerzální 16x zoom LEICA od 24mm se špičkovým videozáznamem v nejvyšším rozlišení Full HD, schopnost pořizovat 3D snímky bez …

Akce Slevněné zboží Doprodej

• Sony CyberShot DSC-W570 černý Sony CyberShot DSC-W570 černý

Dostupnost: Skladem >5 ks

2 990 Kč s DPH

Porovnat

Elegantní lehoučký kompakt Sony CyberShot DSC-W570 zaujme nejenom vybroušeným designem, ale i funkcemi a technickým vybavením. Za zmínku patří především vysoké …

Akce Slevněné zboží Doprodej

Aktuality