E-shop Megapixel.cz Registrace

Nikon D5100

Sledujte toto téma přes RSS

31 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 02. 2012, 18:56

dakujem za odpoved. použivam objektiv tamron 18-200mm. snimky boli robene ohniskom okolo 50mm. použivam tuto konbinacie filtrov už davnejšie a tato chyba sa neprejavila. asi v tom bude to protisvetlo a použitie odoch filtrov naraz. ešte raz vdaka za radu. BP.

Citovat
    Odpovědět

32 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 02. 2012, 15:55

Ahoj, mám na Vás dotaz. Koupila jsem si foťák Nikon D5100+18-55AF-S DX VR. Vše je OK, ale mám takový problém se zoomem. Když si chci něco přiblížit, břibližuji si to objektivem, ale je problém v tom, že přiblížení je malé,tak na 2 metry maximálně. Tak mě zajímá, až si budu chtít přiblížit třeba nějaký barák v dálce, nebo ptáka na stromě, jak to mám udělat, nebo nastavit, a nebo mít jiný objektiv? :-)

Citovat
    Odpovědět

33 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 02. 2012, 17:04

S objektivem 18-55 mm žádného výrazného "příblížení" nedosáhnete,máte v podstatě dvě možnosti,buď se k fotografovanému objektu přiblížit sama,nebo si pořídit objektiv s delším ohniskem.

Citovat
    Odpovědět

34 | Stálý odkaz | Vloženo 30. 03. 2012, 10:33

Dobrý den,
    Chtěla bych si zrcadlovku Nikon D5100 pořídit , ale chci se zeptat zda je v každém balení i objektiv, nebo je to jen tělo zrcadlovky a objektiv musím dokoupit?napr. zde http://www.czc.cz/nikon-d5100-telo/104890/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Digitalni_zrcadlovky&utm_term=Nikon_D5100_telo_VBA310AE děkuji za odpoved V.

Citovat
    Odpovědět

• 35 | Stálý odkaz | Vloženo 30. 03. 2012, 11:32

Dobrý den ,....můžete koupit jen tělo, nebo nějaký set s objekt. jsou různé možnosti a je to levnější nebo tělo a nějaké sklo...podle potřeby...... zakoupit vzláštˇ

Citovat
    Odpovědět

• 36 | Stálý odkaz | Vloženo 04. 05. 2012, 19:43

Mám dotaz ohledně výklopného displeje.Když ho chci použít,co mám zmáčknout,aby mi v něm naběhl hledáček?Přepínání na video? Mě to totiž v základním režimu ukazuje nastavení...

Citovat
    Odpovědět

• 37 | Stálý odkaz | Vloženo 04. 05. 2012, 23:43

A jejda... ;-)
    Vedle přepínače režimů (to je to velké kolečko nahoře) je taková "páčka" a vedle ní namalována šipka a v rámečku [Lv]. Když tu páčku přitáhneš k sobě a pustíš, spustí se onen režim "LV" (LiveView, česky živý náhled) a naběhne ten tvůj "hledáček na displeji".... :-)
    Jinak přes displej to pak ostří podstatně hůř (ve špatném světle třeba ani ne) a pomaleji (i v dobrém světle), aby tu pak nebyl další dotaz... Ale v pohodě, aspoň je zábava... od toho je tu zde toto fórum. :-P Ale i tak doporučuji přesto přelouskat manuál, ale ten v pdf (z přiloženého CD), ten tištěný je více či méně zestručněný a leccos v něm chybí.

Citovat
    Odpovědět

1 2 3 4

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode