E-shop Megapixel.cz Registrace

Nikon D3100

Sledujte toto téma přes RSS

1 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 06. 2011, 09:32

Dobrý den, koupila jsem si Nikon D3100 + objektivy AF-S Nikkor 18-55mm a Tamron SP 70-300mm. I když mám foťák nastavený dle rad manuálu a objektivy nastaveny na automatické ostření, ani jeden z jmenovaných objektivů neostří.Zkoušela jsem všechny režimy a stále nic. Poradíte v čem dělám chybu? Nejedná se závadu na fotoaparátu? Děkuji :-)

Citovat
    Odpovědět

• 2 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 06. 2011, 17:03

a jsou zacvaknuté správně?? Našroubované na těle?? Zaskočené?? Sundejte a dejte znova :-) A možná hodně blbá otázka - namáčkla jste spoušť? S režimama to nemá nic společného, buď jsou špatně zaskočené, anebo je chyba jinde.

Citovat
    Odpovědět

• 3 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 06. 2011, 17:06

a nemáte náhodou zapnutý focus mode na manual??? V nastavení foťáku?? Já se radši mrknu, nevím, jestli tento model má tuto položku, ale můj digi nikon ji má.
    Tak se mrkněte, jestli náhodou nemáte v nastavení motorku Manual ... místo AF-C, AF-S a podobně ... to bude asi ten problem

Citovat
    Odpovědět

4 | Stálý odkaz | Vloženo 19. 06. 2011, 22:28

Zdravím všechny a moc prosím o radu.

Po velice pozitivních zkušenostech se služebním Nikonem 3000 jsem se rozhodl pro vlastní a šel do 3100, kterou jsem čerstvě zakoupil. Dříve než popíšu problém, bych rád podotknul, že jsem začínající zrcadlovkých amatér, který se chce jak učit na pracovat s manuálními režimy, tak fotit běžná fota na auto režimy bez dlouhého nastavování.

Jaké bylo mé zklamání, když jsem již z prvních fotek zjistil, že jsou všechny fotky na auto režim (případně krajina) dost přeexponované a některé téměř nepoužitelné - nebe totálně přepálené. Dnes jsem měl možnost zkoušet dělat identické fotky na ten samý režim s 3000 a 3100 a zjistil jsem, že 3100 nastavuje na tu samou kompozici dvojnásobné až trojnásobné hodnoty ISA. (Při focení v místnosti dokonce tak že 3000 - ISO 200 a 3100-ISO 2800). Připomínám vše ostatní nastavení identické.

Prosím poraďte, je to problém pouze mého kusu? Chápu, že profesionál podotkne, proč si kupuji zrcadlovku, když pak fotím na auto-režim, ale prostě, zatím to tak mám a očekával jsem když 3000 to umí velmi uspokojivě, že 3100, která má být o level výš bude dělat takové příšernosti.

Takže kde soudruzi z NDR udělali chybu? :-(

Citovat
    Odpovědět

5 | Stálý odkaz | Vloženo 24. 06. 2011, 20:04

Dobrý den,
    plánuji koupi jedné ze zrcadlovek Nikon D3000 nebo Nikon D3100 s objektivem Nikkor 18-55 mm. Jsem amatér. Avšak měla jsem půjčený kompakt Canon na zájezdě a focení mě moc bavilo. Chtěla jsem tedy zkloubit jak automatiku (na běžné focení momentek apod.), tak i umělecké (portréty, krajina,...) a v neposlední řadě fotit sport. Té D3100 dávám přednost, jelikož je tam kvalitní video. Nechtěla bych nějaký profesionální fotoaparát, jelikož ani profík být nechci. Focení bych chtěla mít jako koníček. Prostě fotit momentky událostí a oslav, ale i krajinu, detaily, když si vyjdu do přírody na procházku. Chtěla bych tedy poradit, zda mi "stačí" Nikon D3000 nebo bude lepší D3100... Prosím o radu. :-)

Děkuji za odpoveď,
    Kristýna

Citovat
    Odpovědět

• 6 | Stálý odkaz | Vloženo 30. 06. 2011, 17:23

Reakce na #4

Dobrý den, ještě jsem se s tím nesetkal, doporučuji kontaktovat servis.

Citovat
    Odpovědět

• 7 | Stálý odkaz | Vloženo 30. 06. 2011, 17:23

Reakce na #5

Dobrý den, daleko lepší volbou je určitě D3100, nabízí o mnoho víc možností a také lepší kvalitu fotek.

Citovat
    Odpovědět

8 | Stálý odkaz | Vloženo 29. 07. 2011, 15:52

Dobrý den, koupil jsem si u Vás foťák d3100. Zajímalo by mě jestli musím akumulátor vždy nabijet až do konce nebo jestli v případe potreby muzu akumulátor vytáhnout z nabijecky dříve? Pokud ano, nezkracuji tím i životnost, výdrž baterie? Předem díky za Vaši odpověd s přátelským pozdravem Ševčík

Citovat
    Odpovědět

9 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 08. 2011, 09:30

Dobrý den, koupil jsem si Nikon D3100 s 18-105 objektivem, včera při focení přestal fotoaparát ostřit na 11 ostřících bodů, pořád přeostřuje. Mám nastavené AF-A ostření s automatickým výběrem bodů. Při namáčknutí spouště začne blikat indikace ostření a závěrka se zablokuje. Prosím o radu.

Citovat
    Odpovědět

• 10 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 08. 2011, 11:51

[9] Nenechávejte všechno na foťáku :-) nevím, co znamená, že se zablokovala závěrka .... zřejmě neumí zaostřit .. zkustě nechat af-a a k němu si dejte jako body ostření například Single, anebo dynamický ... mělo by to fungovat bez problémů. Ty automatické výběry bodů mi přijdou ne moc vhodné.
    Nejuniverzálnější bude ta metoda jednoho ostřícího bodu, kdy si ho budete vybírat joypadem. Pro pohybující se objekt bude nejlepší zas dynamický výběr. Vyzkoušejte, a dejte vědět. Sám netuším, proč přeostřoval a nedokázal zaostřit, zřejmě tam ve scéně bylo hodně objektů, resp. hodně kontrastů ..anebo taky možná žádná kontrastní plocha. Nejlíp je nechat ostření na uživateli, takže na vás :-)

Citovat
    Odpovědět

1 2 3 4

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode