E-shop Megapixel.cz Registrace

Jaký koupit fotoaparát?

Sledujte toto téma přes RSS
  • 1 | Stálý odkaz | Vloženo 16. 08. 2011, 18:57

Potřebuji poradit s výběrem fotoaparátu do 5 000 Kč. Budu fotit převážně sport v hale, přírodu, lidi.

Děkuji

Citovat
    Odpovědět

• 2 | Stálý odkaz | Vloženo 19. 08. 2011, 09:34

Dobrý den,
    absolutně nevím, jak na to... Potřebovala bych foťák pro běžné účely - děti, cestování, památky, občas bych ho ale chtěla využít pro novinářské účely (nejspíš nějaké detaily - celky památek i v interiéru), takže aby mi to vydalo jakž takž publikovatelnou fotku. Existuje něco takového kolem/pod 3000?
    Díky za odpověď

Citovat
    Odpovědět

• 3 | Stálý odkaz | Vloženo 30. 08. 2011, 10:12

Reakce na #1

Dobrý den, v této ceně bohužel neseženete žádný přístroj, který to slušně zvládne. Cenově nejblíže je asi http://www.megapixel.cz/hledat?q=Olympus+E-PL1+%2B+14-42, ten to jakž takž zvládne.

Citovat
    Odpovědět

• 4 | Stálý odkaz | Vloženo 30. 08. 2011, 10:12

Reakce na #2

Dobrý den, máte na přístroj relativně vysoké požadavky (občasná publikace v médiích) a ty bohužel v cenové kategorii kolem 3000 nesplňuje patrně žádný přístroj.

Citovat
    Odpovědět

• 5 | Stálý odkaz | Vloženo 30. 08. 2011, 22:12

Dobrý den. Mám Panasonic Lumix DMC-FX9. Chci nyní koupit podobný. Předností byl měla být skladnost-do kapsy, ale přitom by měl mít ty nejlepší parametry. Doporučíte mi nejlepší v této třídě dnes dostupný? Děkuji moc. Gabriela

Citovat
    Odpovědět

• 6 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 09. 2011, 11:17

Reakce na #5

Dobrý den, možností je celá řada, záleží jen na tom, kolik chcete do nového foťáku investovat. Pokud bych měl nabídnout nějaký Panasonic kvůli velmi podobnému ovládání, byl by to třeba http://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-fs35-cerny. Ale jak říkám, odvíjí se to v podstatě jen od cenové kategorie, určitě dokážu najít i lepší.

Citovat
    Odpovědět

7 | Stálý odkaz | Vloženo 14. 09. 2011, 15:12

Dobrý den! Prosím mohl byste mi poradit kompakt pro běžné rodinné focení v in- i exteriérech? Ideálně s nízkou světelností, ohniskovou vzdáleností začínající na 24 mm, cca do 200 g hmotnosti. A hlavně aby byl rychlý (jak od zapnutí po přípravu snímku, tak od uložení jednoho snímku až po zaostření, exponování a uložení dalšího, ať už s bleskem či bez ... míněno v normálním automatickém režimu, bez nutnosti hledat a přepínat na sekvenční focení). Zvažovala jsem Canon Ixus 310, Nikon Coolpix P300, Olympus SZ20 nebo VR310, Samsung WB2000 nebo WB 600 ... ovšem netuším, zda v tomto laickém předvýběru nejsem zcela mimo... Děkuju mockrát!

Citovat
    Odpovědět

• 8 | Stálý odkaz | Vloženo 16. 09. 2011, 14:39

Reakce na #7

Dobrý den, pokud Vám jde především o kvalitu fotek, tak bych z uvedených přístrojů bez váhání vybral http://www.megapixel.cz/nikon-coolpix-p300.

Citovat
    Odpovědět

9 | Stálý odkaz | Vloženo 09. 11. 2011, 12:02

Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem fotoaparátů. Jsem naprostý "laik". Foťák budu používat na běžné focení - krajina, dovolená, různé akce vevnitř i venku, rodina,.... V lednu se s přítelem chystáme hodně cestovat (Austrálie, exotika,...), proto bych chtěla, aby foťák dělal kvalitní fotografie. Dále moje požadavky jsou co největší zoom (jak u fotek, tak ve videu), samozřejmě co nejvíce Mpx, blesk, ... Prostě základní požadavky na focení. Hlavní co požaduji, jsou kvalitní nerozmazané fotky. Fotoaparát, který nyní máme (asi už 7 let), dělá rozmazané fotky, když fotím někoho v pohybu. A cena? Nejradši bych do 3000 Kč. Ale uplný maximum jsou 4000 Kč.
    Děkuji za radu.
    Pavlína

Citovat
    Odpovědět

10 | Stálý odkaz | Vloženo 09. 11. 2011, 14:09

Bohužel takový fotoaparát neexistuje. Při přirovnání k autu chcete něco, co uveze jako kamion, jede rychle jako Porsche a to vše za cenu ojetého Trabanta. ;-)
    Ale přesto zkusím poradit, např. zde je v nabídce Canon PowerShot SX130 IS černý + 4GB karta + pouzdro za cca 3500,-Kč

Citovat
    Odpovědět

1 2 3 ... 15

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode