Je jedno, jestli fotíte dírkovou komorou, anebo kompaktem, anebo zrcadlovkou, anebo mobilem ... co vás baví, co vás nebaví, co vám přiníší radost. Vše samozřejmě myšleno na úrovni fotografování.
-
1 |
| Vloženo 17. 08. 2011, 19:37
Přecejenom se tu pohybují lidé, pro které je fotografie koníčkem, radostí, občas zdrojem příjmů, anebo bojem proti proudu ---- a mě by zajímalo, co nejraději fotíte .... a možná i nějaká ukázka
To by bylo fajn.
Je jedno, jestli fotíte dírkovou komorou, anebo kompaktem, anebo zrcadlovkou, anebo mobilem ... co vás baví, co vás nebaví, co vám přiníší radost. Vše samozřejmě myšleno na úrovni fotografování. -
2 |
| Vloženo 17. 08. 2011, 19:40
a já přidám pár náhledů na staré věci, aby se neřeklo, že zakladatel tématu nic nehodí. Jsou tam spíš experimentální věci - vše, co tam je, je focené úplně tím nejzákladnějším objektivem
(tj 18-55 nebo tak nějak, a 28-80 u analogu)
http://k1heli.jalbum.net/ -
3 |
| Vloženo 11. 12. 2011, 07:27
Stále jasněji vidím, že "kouzlo" digitální fotografie zcela degradovalo
fotografii jako z umění na marnotratnou zábavu kde hlavním oceňovaným faktorem je "vyspělost" zobrazovací techniky.Téměř trapné jsou snahy digitálních techniků vykouzit z virtuálního záznamu "pravou fotografiii".Bohužel. A já se těším, možná že se nedočkám, návratu opravdových fotografů, těch kteří volí film,expozici, těch kteří si umí připravit vývojku a kteří znají všechna kouzla pozitivního procesu.Celý život jsem to tak dělal, dnes pár let také jen cvakám digimašinkou nevalné kvality ale když v nevyhovujících podmínkám opět vyvolávám ten svůj negativ a pozitiv tak jen tak se považuji za fotoamatéra.
S pozdravem Jiří Antonín Votýpka,64 let Praha
http://www.collectio-jav.estranky.cz -
4 |
| Vloženo 13. 01. 2012, 14:55
Zdravím Vás, pane Jiří. Máte pravdu, kde jsou ty doby pravých fotografií. Zas na druhou stranu někteří by se k fotografii nedostali, kdyby nebylo digitálního média. Ale je fakt, že množstvím nabízených úprav se vytratilo částečně to kouzlo analogových snímku .. a také kouzlo, co z těch záběrů do vyvolání "vyleze" ....nemluvě vůbec o super zrnu, které digitální zrno nemůže nikdy nahradit
Přeji hodně radosti při fotografování. Kaja.
Aktuality
-
14. 02. 2012
Přijďte na prezentaci novinek Nikon D800 a D4
Rádi bychom vás pozvali do prodejen Megapixelu na prezentaci nových zrcadlovek Nikon D800 a D4. Odborník z Nikonu Vám tyto novinky předvede a můžete si je samozřejmě...
-
10. 02. 2012
Nový Olympus E-M5 - excelentní výkon v retro těle
Nový přírůstek do rodiny kompaktů s výměnnými objektivy Olympus OM-D E-M5 vypadá na první pohled jako by byl vyroben někdy začátkem 80. let minulého století....