E-shop Megapixel.cz Registrace

podle kterych parametru vybrat zrcadlovku a sklo?

Sledujte toto téma přes RSS
  • 1 | Stálý odkaz | Vloženo 30. 11. 2011, 23:54

prosim o rady,
    rad bych v nasledujicich mesicich koupil zrcadlovku
    (zvazuji mezi Canon D60, Pentax K-5, Nikon D9O, Nikon D7000) kterou zvolit a proc?
    jsou udaje mezi kterymi bych se mel rozhodovat objektivne nezavisle meritelne a zmerene?

Jde mi o dynamiku, barevne podani, malo sumu, ch. aberaci ... proste krasne obrazky :-)
    Kde najdu dobre porovnani objektivu ruzne kvality a ceny?

Jaky pomer zvolit investovat vice do tela a postupne pomalu do skla nebo obracene?

Ocekavate v nasledujicich mesicich ze by mel dostat nektery z vyse zminovanych aparatu nastupce?

Diky moc za rady

Citovat
    Odpovědět

• 2 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 12. 2011, 08:12

Všechny těla, které píšete, jsou výborné. Takže vybírání je už čistě subjektivní, asi není parametr, který by jeden z modelů vysoce převýšil konkurenci. Takže tam jde už jen o osobní preference.

Výborné testy objektivů na: http://www.photozone.de/reviews
    Určitě co nejlepší objektivy, protože dnešní snímače v tělech jsou už i od (skoro) základů na vysoké úrovni ... takže vždy objektiv na prvním místě

obecně se zrcadlovka vybírá podle záměru, tj. jestli chci rychlost snímání, odolnost třeba do hor, jestli chci co nejlepší obraz při vysokých iso ...apod .. ale pokud začínáte, tak se zrcadlovka takovým stylem ani vybrat nedá :-)

můj osobní tip: d7000 s nějakým poloprofi objektivem ... ale všechny ty těla jsou výborné :-)

co vím o nástupcích, tak se čeká na d8000 (údajnou kvalitou jako D3x v dx formátu - což teda zní perfektně) - ale neustále se ten termín oddaluje ... možná leden, únor 2012, ale tomu moc nevěřím. Ostatní značky nesleduji.

Citovat
    Odpovědět

• 3 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 12. 2011, 10:50

Dobrý den! z Vámi zminovaných přístroju mám nekolik poznámek, D90 je starší než D7000 a skutečně je D7000 ve všech ohledech lepší, podtstanou změnou je např. možnost přesného doladení autofokusu, co je velká výhoda,
    K-5 je skvely ale ve všech ohldech kromě odolnosti o "drobátečko" horší než D7000, jeví semi mi že mají dokonce i stejné čipy ale D7000 má asi lepší software, nikon má jednu velice silnou zbran a to je D-lithing, který je u nich skutečně velice učinný a prostě "přemakany" ,pro mně to byl důvod proč jsem se od canonu zase vrátil k NIkonu, K5 nevyužívá udajně celé možnosti dyn. rozsahu čipu ve stínech, což je škoda...
    Canon 60D je dobrý stroj,ale obrazově je shodný s novejším canon 600D ,který je navíc lehký a levný, takež je otázka jestli by se spíše neuplatilo koupit C600D a investovat do objektivů a nebo počkat do nástupce 60D, canon 60D i 600D má viditelně menší dynamický rozsah než D7000, D90 i K5 a je na tom horší i se šumem (i když jen) málo od D7000 i K5...
    Nejlepší hledáček ze všech má D7000.
    Takže ano skvelé jsou všechny ,pokud lezete po horách tak asi K5 jinak by jsem bez zaváhní šel do N7000, jejíž dynamicky rozsah u iSO 100-400 je mnohdy vetší než u FF fotáku!!!!!!!!! a výběr objektivů pro nikony je podstatně lepší než pro pentaxy!
    Tady je pár užitečných odkazů,kromě výše uvedeného photozone si fotáky můžete porovnat na http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors

Citovat
    Odpovědět

• 4 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 12. 2011, 11:02

Jo ještě jsme koukal jednou na Váš dotaz, takže:
    Nikony mají lepší barevné podání než canony, viz výše uvedený odkaz ,ale i mohu to potvrdit i z vlasttní zkušenosti i když když človek fotí do rawu tak to težko pak posoudit,ale např. režim žárovka je u canonu fakt desnej, musel jsem to nastavoval ihned ručně!
    Dále chromatická aberace- nikony versus canony: ikony mají už softwerově zabudovanou automaticky korekci CA a je to supr, to mi taky u canonu docela chybelo! jestli to má pentax to nevím...
    Já osobnně ted přecházím z C600D( měl jsem ho kvůli videu) nazpátky na nikony,( kdysi jsem mel D90, pak chvíli D700,ale netočilo to video) a mám ted D7000+18-105 +50/1.8 ještě chci koupit neco kolem 30mm, a nevím co bych tomu fotáku vytknul, překvapil mně hlavně podstatně nižší šum než jsem očekával dle recenzi, subj. si nezadá s D700, co je asi i tím že ta měla jen 12 mpx a D7000 má 16 takže když uděláte fotku tak se to prostě na ty pixly rozloží, nevím...:-)

hezký den´!

Citovat
    Odpovědět

• 5 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 12. 2011, 13:10

Souhlasím se Standou, ale aby mě někdo nenařknul, že nadržuju Nikonu (i když je to pravda). Ono řešit šum mezi dx d7000 a fx d700 je trošku zvláštní, i když někteří to srovnání hledají. Přijde mi to jako řešit šum mezi fx zrcadlovkou a zrcadlovkou na střední formát. Navíc mají v určitých podmínkách jinou DOF kvůli velikosti snímače a jsou rozdíly v cropech atd.
    Rozhodně je d7000 jedna z top v dx zrcadlovkách.
    Jen jsem chtěl doplnit, že d8000 bude zřejmě začínat někde kolem 50 tisíc a zřejmě to bude FF (tudíž opravuju předchozí příspěvek) s 24 MPx - no jsem zvědavý na ten snímač, podle těch údajů to vypadá přímo na předělaný z D3x). Takže předpokládám, že vypadává z té cenové relace dotazu.
    D7000 má snímač od Sony, která má ten identický ve svých lepších Alfách a je to prostě mazec :-) Ale všechny jsou dobré, spíš půjde o ty objektivy.

Citovat
    Odpovědět

6 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 12. 2011, 19:29

Také se přikláním k tomu že APSC zrcadlovkám letos odzvonilo! :-D

Pokud jde o porovnání, D700 vs D7000 vs K5 v JPEG:
    http://kimletkeman.blogspot.com/2010/11/pe … .html
    StandaR:
    To je situace v JPEG, a když projedeš testy na dpreview, kde je i srovnání pro RAW, je na tom K5 co se týče šumu proti D7000 také lépe, vizuelně to odhadnu přibližně o jednu EV hodnotu.
    A tady je srovnání těch přístrojů, narazíš tam třeba i na takovou perličku, jako že px má spůštění závěrky dokonce 2.3x rychlejší profesionálních 0.1 s. Podtrženo sečteno Nikon má o něco navrch ve vybavení pro video...
    http://snapsort.com/compare/Nikon_D7000-vs … x_K-5

Nikon má D-lighting, Canon má obdobu ve funkci Highlight Tone Priority (HTP) a Pentax v Highlight Correction .
    Řekl bych že to co jsi napsal jsou mýty rozšířené mezi fandy jedné značky. Každý z výrobců má něco. A někde to dopadlo dokonce úplně obráceně než píšeš 60D 4 hvězdičky K5 též a D7000 ? :-)
    http://www.photoradar.com/reviews/product/ … 75626

Citovat
    Odpovědět

• 7 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 12. 2011, 00:35

diky za vase nazory a zkusenosti! :-)

jeste bych doplnil ze ani videm nepohrdnu
    a
    co rikate na nazor ze D90 ma ostrejsi snimky nez D7000 respektive D7000 ma vyssi naroky na objektiv?

Citovat
    Odpovědět

8 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 12. 2011, 09:30

video v pořadí 1. 60D (výklopný display) 2. D7000 (24p a možno použít auto ostření během záznamu), 3. K5 (Full HD), 4. D90 (HD a má pro video nějaký ten základ)

Blbost, pokud koupíš k foťáku nový objektivy(stačí 18-105) bude to ok při 16 Mpx. Problém by byl možná kdybys chtěl použít nějaké staré digitální objektivy pro Nikon, něco typu zoom 18-55mm.
    A objektivy s pevným ohmiskem budou většinou dobrý i s analogu...
    16 Mpx znamená možná tak větší nároky na HW.

Citovat
    Odpovědět

9 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 12. 2011, 09:35

a pokud jde o ostrost snímků D90 má 12 Mpx, takže i kdyby měla D7000 díky pixelové hustotě a lowpass o něco horší ostrost, při zmenšení na 12 MPx to bude stejný...

Citovat
    Odpovědět

• 10 | Stálý odkaz | Vloženo 03. 12. 2011, 11:48

no já d90 prodával hned, přišla mi horší než d40 .. a to vážně ...ve tvrdosti (spíš měkkosti) obrazu,a její šum mě taky nepřesvědčil ..ano, testy na internetu mluví asi o jiném modelu nebo já nevím, samozřejmě měla navrch nad konkurencí v té dané cenové hladině ...ale ... holt ten čip je na dnešní poměry "starý" ... :-) výhoda je používání starších objektivů u tohoto modelu, jinak výhody nemá žádné-
    šuměla jak nevím co :-)
    osobně bych d90 nedoporučil, ale je to jen můj názor ..třeba vyzkoušet

ono jak to nemá ccd čip, tak se mi opravdu zdá, že ten obraz z kazdé zrcadlovky je měkký ..nevím ... prostě to není surový tvrdý a přesný obraz ...ale toho už se asi nikdy v dx a fx nedočkáme .)

Citovat
    Odpovědět

1 2 3

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode