Dobrý den! z Vámi zminovaných přístroju mám nekolik poznámek, D90 je starší než D7000 a skutečně je D7000 ve všech ohledech lepší, podtstanou změnou je např. možnost přesného doladení autofokusu, co je velká výhoda,
K-5 je skvely ale ve všech ohldech kromě odolnosti o "drobátečko" horší než D7000, jeví semi mi že mají dokonce i stejné čipy ale D7000 má asi lepší software, nikon má jednu velice silnou zbran a to je D-lithing, který je u nich skutečně velice učinný a prostě "přemakany" ,pro mně to byl důvod proč jsem se od canonu zase vrátil k NIkonu, K5 nevyužívá udajně celé možnosti dyn. rozsahu čipu ve stínech, což je škoda...
Canon 60D je dobrý stroj,ale obrazově je shodný s novejším canon 600D ,který je navíc lehký a levný, takež je otázka jestli by se spíše neuplatilo koupit C600D a investovat do objektivů a nebo počkat do nástupce 60D, canon 60D i 600D má viditelně menší dynamický rozsah než D7000, D90 i K5 a je na tom horší i se šumem (i když jen) málo od D7000 i K5...
Nejlepší hledáček ze všech má D7000.
Takže ano skvelé jsou všechny ,pokud lezete po horách tak asi K5 jinak by jsem bez zaváhní šel do N7000, jejíž dynamicky rozsah u iSO 100-400 je mnohdy vetší než u FF fotáku!!!!!!!!! a výběr objektivů pro nikony je podstatně lepší než pro pentaxy!
Tady je pár užitečných odkazů,kromě výše uvedeného photozone si fotáky můžete porovnat na
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors