E-shop Megapixel.cz Registrace

Jakou zrcadlovku vybrat

Sledujte toto téma přes RSS
  • 1 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 12. 2011, 17:24

Dobrý den,
    chtěla bych poprosit o radu, pročetla jsem mnoho diskuzí, ale jsem z toho abych pravdu řekla ještě více zmatená...nejprve byli moji favoriti Nikon D90 aCanon Eos 550, jenže pak jsem to zas přehodnotila a začla uvažovat nad Canon EOS 600D a NIkon D 3100 nebo Nikon D 7000. Představu bych měla vejít se do 25000Kč, aby měla zrcadlovka stabilizátor a i s dvěma objektivy a to 18 - 55 (135) mmIS II a EF 50mm f/1,8 II. Zrcadlovku budu používat hlavně pro focení svého syna, jak portrétovky, tak sport. Také bych brala kdyby se dalo pořídit celkem slušné video s přibližováním. Nechci si kupovat nějakou obyč zrcadlovku, abych jí po dvou letech nemusela měnit, tak asi nějakou střední třídu. Děkuji za rady s pozdravem Šárka

Citovat
    Odpovědět

2 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 12. 2011, 18:08

Pokud je pro vás hodně důležiré video tak určitě vyberte EOS 600D, jinak z toho co jste vypsala je výkonově nejlepší D7000. D3100 nedoporučím! Na rychlost ostření pro sport jsou velmi důležité rychlé objektivy, u Nikonu to znamená určitě se vyhnout základním objektivům 18-55 55-200 (300) a jako teleobjektiv vzit AF-S 70-300 VR, protože až ten má v sobě dostačně rychlí pohon ostření. Dobrý základní objektiv u Nikonu je 18-105, je sice též pomalý, ale na sport bude používat objektiv 70-300.

Citovat
    Odpovědět

• 3 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 12. 2011, 20:03

Děkuji moc za radu, omrkla jsem ten Nikon D7000 tedy s těma objektivama by vyšel na 40tisíc, to je už pro mě mooc, možná to ještě zvážím pokud je to kvalitka, alespoň ho budu mít pak léta. Zas na druhou stranu jestli je Canon dostačující, cena 25tis. my zas nedělá takový problém.
    Jinak ještě u toho Canonu by jste mi doporučil jaké objektivy ty které jsem vypsala by byly OK 18 - 55 (135) mmIS II a EF 50mm f/1,8 II ?

Citovat
    Odpovědět

• 4 | Stálý odkaz | Vloženo 07. 12. 2011, 22:29

Žádná zrcadlovka není obyčejná, když člověk ví, co s ní chce zamýšlet a zná její limity :-)
    d7000 je opravdu z toho Vašeho výběru nejlepší, 550D a 600D jsou prakticky stejná těla bez nějakých inovací. Tam nevím, co Vás vedlo k tomu, že jste upřednostnila 600d.
    600D vůči d3100 je samozřejmě z celkového hlediska lepší.
    A co d5100?? Na ten jste zapomněla?? D5100 je lepší skoro ve všech ohledech než 600D. A jak jsem psal, 600d a 550d jsou prakticky totožné, rozdíl je ve výklopném displeji a pár věcech jako nápověda a pár položek v menu. :-) Nic víc ...no vlastně ano- rozdíl v ceně :-) Tak Canon šáhnul dost vedle, čekal se opravdu model, který bude alespoň nástupcem. Což se nestalo.

Jen si dejte pozor, d3100 - d5100 nemají motorek v těle, takže potřebují objektivy s motorkem. Zas objektivy dodávané v setech s těly Canon jsou průměrné. Tam raději nakupovat zvlášť- tj. tělo a objektivy zvlášť. He sice pěkné, že v setu získáte levnější objektiv z důvodu koupě zaráz ..ale ta kvalita je průměrná. Raději si připlatit za dobré sklo, protože jedině dobré sklo dokáže využít jten potenciál těla. Osobně tu politiku slabých skel v canonovských setech nechápu.

Hlavně si kupte na synka 50mm :-) To už jen tak na závěr rada. Pokud od Nikonu, tak s motorkem (tj. řada d3000,3100,5000,5100), pokud od Canonu, tak všechny objektivy motorky mají. Za tu cenu doporučuji - Vám bude rozhodně stačit s f1.8.

Citovat
    Odpovědět

5 | Stálý odkaz | Vloženo 08. 12. 2011, 17:05

600D má hlavně pár dobrých vychytávek ve videu. Co se týče objektivů ta 50 1.8 by mohla bejt ok, ale ty záklaďáky opravdu moc dobrý nejsou, ani ten 18-135. Vzal bych to asi s Tamronem 17-50 f2.8 . Ale nevim, jinak jsou alespoň proti těm od Nikonu znatelně rychlejší a ta nová verze by měla být prý opticky o něco lepší. Test jsem ale zatím neviděl, a na photography blog to testovali opět "body only", takže spíše ne :-) .
    Pokud je těch 40 tisíc moc, možná ten D5100, ale velká mrzutost je ten motorek, budete muset kupovat nové drahé objektivy s vlastním pohonem pokud budete chtít aby sami ostřily, tomu by jste se s D7000 vyhnula. Další věc je hledáček, ovládání a AF systém ten je u D7000 také mnohem lepší.

Citovat
    Odpovědět

6 | Stálý odkaz | Vloženo 08. 12. 2011, 20:04

No a jak jsem koukal, za 25 tisíc se dá téměř koupit i K5, s utěsněnýma záklaďákama...

Citovat
    Odpovědět

7 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 11:30

Dorý den, živím se pěstováním květin a pro prodej cibulí a hlíz potřebuji k nim co nejlepší fotografie. Vlastním kompakt olympus mju 800, který fotí dobře, ale uvažuji, kvůli dokonalým snímkům květin - mečíky, narcisy, tulipány, lilie, foceno z blízka, aby bylo všechno dokonale vidět a věrné podání všech barev - olympus těžko chytá červenou, fialovou apod o koupi digitální zrcadlovky - moc bych prosil jakou koupit a taky jaký k ní objektiv - aby byly dokonalé fotky všech barev, zblízka a taky při slunci - děkuji mnohokrát za odpověď, Mitiska Třebíč

Citovat
    Odpovědět

8 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 16:51

macro ze zrcadlovky vypadá asi takhle, zaostřený objekt a rozmazané pozadí:
    clona 5.6, 90mm po přepočtu na kinofilm (60mm u APSC zrcadlovky)
    http://images39.fotki.com/v1283/photos/1/1 … i.jpg
    clona 4, ohnisko 42mm po přepočtu na kinofilm (28mm u APSC zrcadlovky)
    http://img.photographyblog.com/reviews/pen … 5.jpg
    clona 5.6, ohnisko 82mm po přepočtu na kinofilm (55mm u APSC)
    http://img.photographyblog.com/reviews/pen … 7.jpg
    Pokud chceš aby byla zaostřená větší část snímku musíš zvedat clonové číslo, čím větší clona tím větší hlobka ostrosti.

Citovat
    Odpovědět

9 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 16:57

clona 5.6, 90mm po přepočtu na kinofilm (60mm u APSC zrcadlovky)
    http://images39.fotki.com/v1289/fileFpar/a … 5.jpg

Citovat
    Odpovědět

10 | Stálý odkaz | Vloženo 12. 12. 2011, 08:28

Děkuji, jsem zas o něco chytřejší, uvítám i každou další radu.

Citovat
    Odpovědět

1 2 3 ... 14

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode