E-shop Megapixel.cz Registrace

Jakou zrcadlovku vybrat

Sledujte toto téma přes RSS
  • 101 | Stálý odkaz | Vloženo 21. 02. 2012, 15:00

:-D :-D dneska je všechno rychlý no :-) Takže je dáno statisticky, že i délka svateb se zkracuje? :-D No Praktiku jsem měl akorát v ruce, ale nikdy jsem neměl příležitost něco s ní udělat. Jooo, ale hodně mladých lidí se k analogu vrací :-) opravdu. I v pubertálním věku znám pár lidí, co fotí na film. :-)
    Variantu stáří a neschopnosti zavrhuji u vaší osoby. :-)
    Pěkný den ;-) Kája.

Citovat
    Odpovědět

• 102 | Stálý odkaz | Vloženo 21. 02. 2012, 16:16

předposlední věta mne potěšila :-) tak tedy ještě dýchám :-) mohu fotit dál... :-)

Citovat
    Odpovědět

103 | Stálý odkaz | Vloženo 10. 03. 2012, 22:48

Dobrý den,

prosila bych poradit, jakou si mám koupit zrcadlovku (tělo + objektiv), nejčastěji fotím mé dva malé syny, rodinné oslavy, ale i krajiny, různé výlety.

Moc tomu nerozumím. Někdo doporučeje Canon, jiný zase Nikon?! :-)

Prosím poradtě mi .... cennová hranice do 20 tis.

Předem děkuji :-)

Citovat
    Odpovědět

104 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 03. 2012, 08:54

Pokud jde o samotnej foťák tak, bude celkem jedno co vybereš, spíše bych vyzkoušel co ti líp sedne, co se týče ovládání a držení v ruce.
    Tady bude důležitější mít světelný objektiv do interiéru, udělat to jde dvěma způsoby, buď koupit záklaďáky typu 18-55 a 50-200, nebo delší zoom 18-105, a k tomu objektiv s pevným ohniskem kolem 35mm se světelností 2.8 nebo vyšší, a případně dokoupit ješťě 50mm pro větší přiblížení a portréty.
    Nebo druhý způsob, koupit jen tělo a k tomu jako zákláďák rovnou světelný objektiv typu 17-50 2.8, buď Sigma nebo Tamron a dokoupit i nějaký teleobjektiv od těchto značek, pro možnost většího přiblížení. (V případě Canon by šel asi i kit se Sigmou 17-70 /2.8 - 4, ta je o něco světelnější než běžné záklaďáky a je možné ji koupit s Canonem v kitu).

Citovat
    Odpovědět

105 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 03. 2012, 10:02

Moc děkuji za odpověd. Takže si myslíte, že když si koupím

Nikon D3100+18-105 AF - S DX že budu spokojená?

Do ruky mi přijdou všechny stejné, s tím jsem spokojená, pár jsem jich už v ruce držela.

Kamarádka má právě ten Canon EOS 1100D+EF 18-55 IS II

Poradte který je lepší a který si mám koupit? ;-)

Děkuji

Citovat
    Odpovědět

106 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 03. 2012, 11:32

Osobně tyhle základní foťáky nedoporučuji, vůbec ne těm kteří se chtějí fotografováním zbívat více. Ale jelikož nemáte žádné zvláštní požadavky na ryclost a vybavení, mohla by jste být spokojená i s tímto.
    Pokud jde o držení, mělo by se to vždy uvažovat v souvislosti s přístupem k důležitým funkcím fotoaparátu. Shrnu to asi tak, oba stojí za prd, ale mohlo by vám to stačit! :
    Kdybych si tady měl vybrat já, koupím raději třeba Canon EOS 550D a Sigma 17-70 nebo Kr od Pentaxu.
    Tím však nechci říct že vám ten Nikon s 18-105 nebude stačit. Obavu mám spíše co se týče světelnosti toho objektivu v podmínkách interíéru. Chtělo by to k tomu určitě alespoň jeden objektiv s pevným ohniskem, ideální je asi Nikkor AF-S 35 1.8 G DX

Citovat
    Odpovědět

• 107 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 03. 2012, 11:55

Švesi zdar, paní se ptala na Canon a Nikon jako na značky.....nic ve zlém ,ale tady vidíš že potencionání kupci většinou jdou do těchto většinou dvou značek a chtěj nějaké doporučení....v této výřezu digizrcadlovek.....a ty se někdy čertíš že to...( tipy) jdou tým směrem a né např. Pentaxem, Sony,Olympus jako kdyby na půltech vůbec nebyly :-) i když nejsou špatné spíše v něčem více vyniknou....Paní může mít i lepší zrcadlovku do té 20t. Nikon d90 s 18- 105mm , nebo d 5100, ale fakt že 90 nemá češtinu tak někdo oní vůbec neuvažuje....nebo Canon d 600 tam už je opět video trochu vymakanější......jasně potřebuje fotit :-)

Citovat
    Odpovědět

108 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 03. 2012, 14:24

Na co teď reaguješ? Napsal jsem, že kdybych si tady měl vybrat já, tak vyberu Canon EOS 55OD nebo Pentax Kr... Jinak Olympus a Sony už zrcadlovky nedělaj! A třeba Nikon D5100 bych nechtěl ani zadarmo, protože tam nejde používat starší objektivy.

Citovat
    Odpovědět

• 109 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 03. 2012, 14:57

Zdar Švesi všechno v míru :-) ....předčasem si ...dával kapky :-) že tady jsou samý nikonisti a ti jinou značku neznají.....tak tam opět šoupnou nikonáče.Taky jsem psal že nemám nikona už dříve, ....tak jsem myslel,že začátečníkům budeš informovat i o jiných značkách..... :-) No olympus to to nějak došrotil těma zrcadlovkama,ale skla má dobrý, možná jeho om -d5 bude zajímavá,sony má sklony dělat zracadlovky bez zrcadel no uvidíme...no jo všude se něco najde d 5100 nejdou starý skla má zas snímač jako d 7000, d90 zas třeba nemá pro někoho češtinu...tak zbyde d3100 s nápovědou do začátku :-) tak se měj.

Citovat
    Odpovědět

110 | Stálý odkaz | Vloženo 11. 03. 2012, 20:42

U Olympus by mně bavilo, kdyby přišel s full frame, klidně bez zrcadla, ale aby na to šlo použít starý profesionální OM objektivy. Že potenciál těch skel nejde na digitál využít je vyloženě škoda. Myslím že by se pořád našlo dost lidí, kteří s tím systémem fotili a kteří by to koupili. Tady to by klidně uneslo i těch 40 Mpx, manuální skla stejně na reportáž dneska nejsou, tak proč vysoké iso?
    Co se týče Sony zrcadlovek http://diit.cz/clanek/sony-konci-se-zrcadlovkami-tedy-alespon-temi-klasickymi

Citovat
    Odpovědět

1 ... 9 10 11 12 13 14

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode