-
bejbi
-
Švesi
62 |
| Vloženo 22. 01. 2012, 11:08
Třeba Olympus XZ 1, má to větší snímač a pravděpodobně i kvalitnější objektiv s 1.8 světelností, proti Nikon J1. Vejde se to navíc v pohodě do kapsy.
D3100 nemá jako zrcadlovka standartní výbavení funkcemi, pro seznámení s tímto typem fototechniky má myslím smysl kupovat až stroje z vyšší třídy, EOS 600D (550D), Kr (Kx), D5100 (D90).
-
Švesi
-
Martin E.
64 |
| Vloženo 27. 01. 2012, 09:35
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu výběru kompaktu. Scháním kompakt, který by měl vysoké rozlišení, kvalitní video (FULLHD) a jeho zoomování. Pro mé využití kompaktu je na cestování, focení přírody, akcí atd. Ale taky využití natáčení (Mým koníčkem jsou ohňostroje). Cena kompaktu by měla být v rozmězí 10tis.-20tis. Také nevím, jestli se rozhodnout mezi zrcadlovkou nebo kompaktem s výměným objektivem. Děkuji předem za odpověď -
Lukáš
65 |
| Vloženo 29. 01. 2012, 17:09
Dobrý den,
rád fotím, rád cestuji a rád bych si po dlouhé době koupil nový foťák. Po kompaktu a ultrazoomu bych rád zakusil zrcadlo. Nevím proč (vím, ten guide v češtině by mi mohl do začátku pomoci) jsem si vybral Nikon D3100. První otázka tedy zní: je to obecně dobrý přístroj? Pokud se nakonec opravdu rohodnu pro D3100 nabízí se další otázka: v jakém setu? Bude mi do začátku plně stačit objektiv 18-105 nebo raději zvolit 18-55 + 55-200? Věřím, že postupem času mi dojdou všechny ty svítivosti, ohniska atd, ale zatím o tom nemám tuchy. Děkuji za jakékoliv rady. A abych nezapomněl, fin. strop by byl 20 000. Díky! -
66 |
| Vloženo 29. 01. 2012, 19:11
Martin E. - Vzhledem k požadavku na full HD video a jeho "zoomování" (sice nevím, co na tom kdo vidí...
) bych doporučil spíše bezzrcadlovku - např. http://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-gx1-cerny-powerzoom-14-42-mm Na ty ohňostroje to bude chtít ale také stativ.
Lukáš - D3100 je takový dobrý, ale trochu o některé funkce očesaný, základ. Začátečníkovi to sice může stačit až až, ale do budoucna může něco chybět. Pokud je limit do 20 tis., tak bych raději počkal cca do března, až budou běžně dostupné sety D5100 + objektiv 18-105 VR, a vzal raději tuto sestavu. -
Lukáš
67 |
| Vloženo 30. 01. 2012, 16:00
Martin V. - díky za postřehy! Jelikož hodlám holdám fotit "amatérsky", tak mi snad pár funkcí, ktré tu chybí, nebudou tolik chybět. Spíše uvažuji, že si koupím 2 obejtivy (55-300????), tím bych mohl mít pokryto to hlavní, co bych mohl fotit. S tím čekáním by nemusel být takový problém, ale kdo mi zaručí, že cena spadne a hlavne, že tou dobou už budou za dováženy do ČR... Nejraději bych měl nákup už za sebou, ale nerad bych zjistil, že za týden půjdou ceny dolů
-
68 |
| Vloženo 30. 01. 2012, 17:04
V řádu dnů ani několika týdnů určitě ceny dolů jen tak rychle nepůjdou, tipuji, že až tak od dubna, neboť od března má jet teprve výroba na plné obrátky a než to sem dopluje, je měsíc fuč...
Ohledně volby samotné je rozhodnutí jen na tobě.
Vyloženě špatnou volbou nebude snad žádná dnes nabízená zrcadlovka, s každou půjdou udělat pěkné snímky. Pokud jsi s ultrazoomem fotil hodně na dlouhá ohniska (ekvivalent 300-450 mm), tak se pak objektiv 55-300mm samozřejmě může hodit.
-
69 |
| Vloženo 30. 01. 2012, 17:55
No každá digitální zrcadlovka má vlastnosti, jak udělat dobrý snímek. To je jen ve Vaší režii ..můžete dělat špičkové snímky s d3100 a můžete dělat trapné nechutnosti s d4
Samožřejmě ty lowend třídy jsou limitovány technicky ... tzn. častokrát ne moc vysoké fps, těla čistě plasty, o něco slabší čipy na reprodukci šumu, pomalejší AF ... no nějaké záležitosti s bleskama atd .... Ale v určitých stylech tyto "nedostatky" odpadají ... teda skoro ve všech.
Ale to je nepodstatné, dobré fotky nejsou o max. technické kvalitě (a blázen by byl, kdyby si to někdo myslel ..ale chápu, komerčnost je všude a nechutné fota taky), dobré fotky jsou o nápadu, provedení, o nějaké výpovědi směrem k recipientovi. Kupte a foťe ..pak budete vědět, co dál ...resp. jak píšete : všechny ty svítivosti (asi myslíte světelnosti) a ohniska ; ). Přeju hodně radosti. -
Lukáš
70 |
| Vloženo 30. 01. 2012, 18:01
No, já se "musím" rozhodnou do konce února. Pak jedu na 3 měsíce mimo republiku, taže jak se pak budou ceny pohybovat potom, to už půjde mimo mne. S ultrazoomem sem fotil VŠECHNO! Objel sem s ním třeba Nový Zéland a pár fotek se opravdu povedlo. Dokonce tak, že sem je nechal vytisknout
Povedlo se mi s ním i pár makro fotek, což u těchto setových objektivů nevím, jak se povede - zda-li vůbec. Popř. existují nějaké fígle, jak fotit makro (např květ, nějakou tu havěť) s těmito NEmakro objektivy? Co ho třeba obrátit?
Aktuality
-
14. 02. 2012
Přijďte na prezentaci novinek Nikon D800 a D4
Rádi bychom vás pozvali do prodejen Megapixelu na prezentaci nových zrcadlovek Nikon D800 a D4. Odborník z Nikonu Vám tyto novinky předvede a můžete si je samozřejmě...
-
10. 02. 2012
Nový Olympus E-M5 - excelentní výkon v retro těle
Nový přírůstek do rodiny kompaktů s výměnnými objektivy Olympus OM-D E-M5 vypadá na první pohled jako by byl vyroben někdy začátkem 80. let minulého století....