E-shop Megapixel.cz Registrace

Tělo : CanonEos-550D NEBO Olympus-E620 ???

Sledujte toto téma přes RSS

11 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 01. 2012, 20:46

to Martin: asi ty recenze budu muset studovat o něco víc :-) Dobrá tak Nikkor 18-105 je na centru při základních clonách o něco ostřejší. Ale smůla že na všech ohniscích znatelně aberuje, takže když se jí budeš chtít zbavit budeš muset stejně clonit, a máš to hmed na stejno. :-D No jasně, neni to právě typickej krajinářekej objektiv, takže mu to možno i tolerovat. ;-)
    K Pentax podoknu že je to testovaný s voděodolnýma záklaďákama pro K5, záklaďáky pro Kr to utěsnění nemaj!

Citovat
    Odpovědět

12 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 01. 2012, 21:22

pro Megi: upozornění, vzhledem k tomu že se s tim budeš pohybovat ve vyšších nadmořský výškách, budeš potřebovat mimo polarizáku i UV filr. Dál je třeba k těm objektivům dokoupit sluneční clony, v balení u objektivů nejsou!
    Tady na Mpx buď nejsou skladem nebo jsou hodně drahý, takže se po nich klidně koukni i jinde.
    Orientačně jedna orginální clona k objektivům 18-55 50-200 stojí kolem 350 korun. Jejich označení je PH-RBA 52 a PH-RBB 52. Polarizák bych koupil C-PL Hoya HRT průměr 52 mm ten stojí kolem tisícovky, UV filtr Hoya HD UV 52mm zase kolem tisícovky. Náhradní baterku bych vzal od Avacom, orgináli jsou dost drahý. Paměťovou kartu SDHC Sandisc Extreme 30 MB/s kapacita asi 16 MB, + hned i nějaký věci na čištění optiky. Ty filtry, a všechno ostatní se dá koupit od jiných výrobců levněji, ale je to většinou tak že cena naprosto odpovídá kvalitě a v případě základního příslušenství se obvykle šetřit nevypláci! ;-)

Citovat
    Odpovědět

• 13 | Stálý odkaz | Vloženo 01. 01. 2012, 21:55

Švesi, to sklo 18-105 je o něco ostřejší i při krajích. ;-) Aberace, to nevím co je, je odstraňována při výstupu do JPG automaticky.

Citovat
    Odpovědět

14 | Stálý odkaz | Vloženo 02. 01. 2012, 06:46

Ja bych ten Olympus nezatracoval.Vim,ze ma sve hranice,ale 620ku se zuiko 12-60 SWD snad poridis za slusny peniz a pokud nebudes delat fotky rozmeru A3 a vetsi,tak bych o nejakem sumu s porovnanim s konkurenci prilis nemluvil a pokud budes delat obrazky a prohlizet si je ci ukazovat znamym na pocitaci,tak pak jsou rozdily v sumu nulove a poukazovani na vetsi cip to jsou jen technicka data ktere me jako spotrebitele nemusi prilis zajimat. Mne zajima ma vysledna prace a jaky financni objem jsem do ni musel vlozit.
    To se pak tady muze taky objevit fanda Mamiye ci Leicy a otirat se o priznivce Nikonu.
    Asi bych tedy pro zacatek volil "nejake" trochu lepsi telo a dobry objektiv a to vzhledem k castce jakou muzes uvolnit. Casem pak poznas sama co dale. :-)

Citovat
    Odpovědět

15 | Stálý odkaz | Vloženo 02. 01. 2012, 17:22

Řeknu to takhle, ten Nikkor mě opravdu překvapil, nečakal jsem že může tu 18-55ku trhnout vzhledem k jejímu velmi dobrému výkonu. Už vůbec ne v tom rozsahu co má. Trhnul, takže klobouk dolu ! :-)
    K aberaci, pokud je na obrázku opravdu patrná tak ji software odstraní vždy jen částečně. Skus si třeba napálit v protisvětle větve stromu a pak to dej odstaranit a uvidíš sám rozdíl. Hodně často mi výsledek připadá lepší s ponechanou aberací, bez jejiho odstanění, než spři jejím odstranění. Ten soft totiž nebere jen zaberované okraje ale zasahuje do snímku tak nějak celkově, Takže pokud neděláš extrémní výřezy je myslím lepší to nepoužívat.
    To samé zkreslení, mám rád u objektivů to prohnutí a myslim že to k fotografii patří, takže to vyrovnání používám jen v některých případech. Většinou to ponechávám. Nevim, asi jsem stará škola. :-)

Nevim, jestli to tu chceš dál rozebírat, oba ty objektivy májí svý plusy a mínusy, stačí se kouknout do závěrečného hodnocení. Ve výsledku jsou taky většinou oba celkově po optidké stránce hodnocený stejně, jako v podobném testu na photozone. tzn. jsou dobrý ale mohli by být ještě o něco lepší.

Citovat
    Odpovědět

1 2

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode