E-shop Megapixel.cz Registrace

Odpalování blesků

Sledujte toto téma přes RSS
  • 1 | Stálý odkaz | Vloženo 27. 01. 2012, 21:31

Zdravím.
    Mám fotoaparát Nikon D5100 a blesk Nikon SB-900, nyní jsem přiobjednal ještě blesk Metz MB 36 AF-5. Dále mám rádiový odpalovač (prozatím jeden vysílač a jeden příjmač) a zajímalo by mě jaké jsou možnosti odpalování obou těchto blesků mimo tělo fotoaparátu. Oba blesky komunikují s aparátem bezdrátově, tzn. dokoupit další přijímač je určitě jedna z možností, ale nyní by mě zajímalo zda lze např. SB-900 odpalovat alespoň v interiéru přes infra, popř. zda se dá nějak nastavit aby se blesk odpaloval v reakci na druhý odpálený blesk? Další věc, která mě zajímá je nastavování intenzity záblesku na blesku Metz, lze regulovat manuálně, popř. jak? A poslední otázka - předpokládám že přes rádio budou blesky pracovat pouze v manuálním režimu a veškeré nastavení (clona, intenzita, ohnisko) budu muset nastavit ručně?! Děkuji

Citovat
    Odpovědět

• 2 | Stálý odkaz | Vloženo 29. 01. 2012, 00:14

SB-900 se dá odpalovat dálkově pomocí jiného blesku (hlavní ovladač v poloze REMOTE, v menu zapnout bezdrátový provoz v režimu SU-4), ale v této sestavě to půjde pouze v manuálním režimu (interní blesk ve foťáku musí být také v manuálním režimu, aby neprováděl měřící předblesk).

Metz MB 36 AF-5 by měl mít možnost nastavení manuálního režimu, ale jestli se dá také odpálit na dálku zábleskem netuším.

Rádiový odpalovač, pokud se jedná o nějaký jednoduchý typ, bude spouštět oba blesky také pouze v manuálním režimu.

Pokud by bylo požadováno bezdrátové ovládání včetně fungující TTL automatiky, bylo by vhodnější pořídit si místo blesku Metz raději další blesk Nikon např. SB-700.

Citovat
    Odpovědět

Po přihlášení budete moci pokračovat

:-) :-D :-( ;-) :O :-P

Nápověda k BBcode

• [b] a [/b] - tučný text
  • [i] a [/i] - kurzíva
  • [u] a [/u] - podtržení
  • [img] a [/img] - vložení obrázku
  • [url] a [/url] - hypertextový odkaz

Více o formátování BBcode

Náhled

Akce týdne

• Panasonic Lumix DMC-TZ20 červený Panasonic Lumix DMC-TZ20 červený

Dostupnost: Skladem >5 ks

5 790 Kč s DPH

Porovnat

Model Panasonic Lumix DMC-TZ20 nabízí univerzální 16x zoom LEICA od 24mm se špičkovým videozáznamem v nejvyšším rozlišení Full HD, schopnost pořizovat 3D snímky bez …

Akce Slevněné zboží Doprodej

• Sony CyberShot DSC-W570 černý Sony CyberShot DSC-W570 černý

Dostupnost: Skladem >5 ks

2 990 Kč s DPH

Porovnat

Elegantní lehoučký kompakt Sony CyberShot DSC-W570 zaujme nejenom vybroušeným designem, ale i funkcemi a technickým vybavením. Za zmínku patří především vysoké …

Akce Slevněné zboží Doprodej

Aktuality